Dodali ste proizvod u korpu

Watch Blog

Najskuplji satovi na svetu – najskuplji sat na svetu i lista TOP 10

26. Jul 2023.

Podeli članak:

Nedostižni prosečnom kupcu, najskuplji satovi na svetu su oduvek bili način nadmetanja luksuznih brendova, kao i šansa poznatim ličnostima da dodatno istaknu i osete posebno.

Iako niste u mogućnosti da pazarite najskuplji sat na svetu, a strastveni ste ljubitelj satova, mora da vas zanima šta to sve taj model poseduje i na kraju krajeva, čemu tolika cena?

Dovoljno je pomenuti da se ovi modeli odvajaju čak i od one kategorije luksuznih, a namenjeni su isključivo posebnoj grupi kupaca koja ne pita kada je cena u pitanju, čak i kada govorimo o sumama od po nekoliko desetina miliona dolara.

Najskuplji satovi – 10 najskupljih satova

U nastavku ćete imati prilike da vidite koji su to najskuplji modeli i zbog čega su toliko vredni.

Pre nego što pogledate ovu listu top 10 najskupljih satova, Watch prodavnica satova je za vas pripremila široku ponudu izuzetno kvalitetnih i izdržljivih modela, gde će svako pronaći nešto po svom ukusu i u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Kod nas vas čeka izvrsna ponuda popularnih svetskih brendova, bilo da su vam potrebni muški satovi ili ženski satovi!

Najskuplji ručni satovi i po neki džepni model su pred vama, pa krenimo od “najjeftinijeg”!

Franck Muller Aeternitas Mega – 2,580,000$

Franck Muller Aeternitas Mega je model koji predstavlja vrhunac ovog švajcarskog časovničara, a poseduje 36 komplikacija i 1,483 komponenti, što je svakako jedno od čuda mikromehaničarskog časovničarskog znanja i postignuća.

Kućište 42mm pravougaonog oblika sa blago nakrivljenim linijama okvira daje oblik bureta, dok detalji od 18-karatnog belog zlata, kao i brojčanik sa velikim brojem funkcija sa tradicionalnim fontom daju poseban šmek.

Više nego luksuzan model ne može biti svačiji, a dobija se samo po porudžbini i po gore pomenutoj ceni. Savršen je spoj modernog i tradicionalnih elemenata starih satova ovog luksuznog brenda.

Louis Monet Meteoris Collection – 4,600,000$

Kao pionir u proizvodnji luksuznih satova, brend Louis Monet, od početka 19. veka radi na izradi savršenih hronografa, a i sam je začetnik prvog modela ovog tipa 1816. godine. Za ovo dostignuće biva nagrađen od strane Ginisove organizacije.

Interesantno je pomenuti da je Louis Monet Meteoris zapravo kolekcija od 4 sata, tako da nije baš potpuno pravedno na drugom mestu, ali je fascinantna priča oko samih satova i još je bolji razlog zbog koga ih ne možemo posmatrati odvojeno.

Naime, svaki od modela je inspirisan Sunčevim sistemom i sadrži komade sirovog meteorita, a u kolekciji se nalaze sledeći modeli:

  • Tourbillon Mars;
  • Tourbillon Rosetta Stone;
  • Tourbillon Asteroid;
  • Tourbillon Moon.

Hublot Big Bang – 5,000,000$

Big Bang je izrađen od 18-karatnog belog zlata sa čak 1.282 dijamanta koji se nalaze na brojčaniku, kućištu i narukvici, doslovno simulišući Veliki prasak i postanak zvezda, pri čemu su dijamanti simulacija zvezda.

Napravljen je 2014. godine i od samog početka mu je bio suđen statusni simbol. Kupljen je od strane pevačice Beyonce, koga je njen muž američki reper Jay-Z dobio na poklon za svoj 43. rođendan.

Nakon što je prodat po rekordnoj ceni, Big Bang Hublot je dobio nadimak “The 5 Milion $ Big Bang”.

Patek Philippe Nautilus 5711/1A Tiffany & Co – 6,503,500$

Kada je izašao 2021. godine, model je kao deo kolekcije sa zadivljujućim svetlo plavim brojačnikom impresionirao javnost.

Prvobitna cena modela sa nerđajućim čelikom bila je nešto više od 50 hiljada dolara, da bi na aukciji koju je organizovala kompanija za aukcije RM Sotheby jedan od modela bio prodat za rekordnih 6,503,500 dolara.

Nakon toga je ovaj model postao stvar prestiža i sve ga češće možete videti na zglobu sportista, poznatih ličnosti i drugih bogatih i uticajnih ljudi.

Vacheron Constantin Ref. 57260 – 8,000,000$

Iako je pre izrade trebalo da bude delo skrojeno za pravog i strastvenog kolekcionara, u komercijalnom smislu je postalo mnogo više, što je ovaj model učinilo najskupljim od brenda Vacheron.

Reference džepni sat karakteriše čak 6 slojeva tehničke složenosti i neverovatnih 57 komplikacija, od kojih su neke više kalendara i dvostruki retrogradni hronograf sa podeljenim sekundama.

Sve to smešteno je u kućište od 98mm i izrađeno od 18-karatnog belog zlata. Svih 2800 delova su potpuno ručno ukrašeni.

Jacob & Co. Billionaire Timeless Treasure – 20,000,000$

Jacob & Co. brend je rešio da uđe na listu top 10 najskupljih na svetu sa svojim modelom Bilionaire Timeless Treasure, koji ne samo da izgleda kao pravo blago, veći vredi čitavih 20,000,000 dolara.

Celokupna površina sata, računajući narukvicu i kućište je pokrivena dragim kamenjen, pa se tako na njemu nalazi 425 žutih dijamanata i 76 smaragdnih dragulja. Ukupna težina celokupnog dragog kamenja na satu iznosi zapanjujućih 216.9 karata.

Model koji sija u mraku iz svakog ugla je kako su kritičari šaljivo rekli, poljuljao tržište žutih dijamanata.

 Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette – 26,000,000$

Jaeger-LeCoultre je jedan od najstarijih proizvođača satova naširoko poznat i po čuvenim dizajnerskim delima kao što je model Reverso. Kolekcija 101 nastaje još davne 1929. godine sa ciljem da pruži najmanji mehanički kalibar na tržištu, gde su njihovi vrsni časovničari imali priliku da pokažu sav svoj raskošan talenat i umeće.

Model Joaillerie 101 Manchette nalazi se kao 4. na listi gde su najskuplji ručni satovi, sa dobrim razlogom. Nikad manja površina sata, sa nikad više dijamanata. Preko 576 briljantno brušenih dijamanata nalazi se na tako elegantnom satu male površine.

Posebnu simboličnu vrednost, pored one novčane naravno, Joaillerie 101 Manchette ima i zato što je nastao na 60-godišnjicu vladavine kraljice Elizabete 2.

Breguet Grande Complication Marie Antoinette – 30,000,000$

Originalni model sata Grande Complication poklonjen je tadašnjoj kraljici Francuske Mariji Antoaneti davne 1783. godine, kao znak zahvalnosti što su se tadašnjoj prvoj dami dopale kreacije brenda Breguet.

Kako bi rekonstrukcija ovog potpuno zlatnog modela sa širokim spektrom horoloških funkcija bila izvedena na pravi način, bilo je potrebno čak 4 godine. Nakon toga je model ponosno predstavljen u impresivnoj kutiji za prezentacije koje je isklesana od versajskog hrasta gde se nekada i sama kraljica odmarala.

Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 – 33,616,493$

Patek Philippe Grandmaster Chime je prvobitno lansiran 2014. godine na 175. godišnjicu kompanije. Model je sačinjen od nerđajućeg čelika i ima 20 komplikacija, uključujući 5 akustičnih funkcija, kao i dve inovacije u svetu satova:

  • alarm koji aktivira unapred programirano vreme alarma;
  • repetitor alarma koji oglašava datum na zahtev.

Model je najkomplikovaniji i najskuplji ručni sat brenda Philippe Patek ikada napravljen, poseduje reverzibilno kućište, ima dva nezavisna brojčanika i čak šest patentiranih inovacija. Prodat je 2019. godine za neverovatnih 33,616,493 dolara.

The Graff Hallucination – najskuplji sat na svetu sa cenom od 55,000,000$

The Graff Hallucination se pojavljuje na tržištu 2014. godine kao najskuplji sat na svetu. Narukvica od platine je kompletno prekrivena sa 110 karata retkih dijamanata i dragog kamenja i to u duginom stilu kako bi se odao utisak halucinacije dok se gleda u sat.

Model postaje još neverovatniji kada se malo bolje zagledate u izuzetno sitan brojčanik sa kvarcnim mehanizmom okružen roze dijamantima. Pouzdan mehanizam, dugotrajnost i neverovatna preciznost su karakteristike vredne pomena na koje ćete obratiti pažnju tek kada dođete do daha nakon što prvi put vidite kako ovaj model izgleda.

Najskuplji ručni sat na svetu Hallucination ostaje u vlasništvu kontrolnog akcionara Južnoafričke dijamantske korporacije – Lorensa Grafa.

Ovo su bili najskuplji satovi na svetu i nadamo se da ste uživali u čitanju tekta o ovim vanvremenskim modelima, koji prevazilaze sve granice luksuza i više su svojevrsna umetnička dela. Skupi satovi marke od kojih dolaze mnogima su nepoznanica, naročito kada se osvrnemo na listu koju smo predstavili.

Činjenica je ipak da najskuplje marke satova nisu na meti prosečnih kupaca, pa zato kod nas pogledajte odličnu i raznovrsnu ponudu modela koji će vas oduševiti.

U našem asortimanu nalazi se širok izbor modela koji se razlikuju po mehanizmu, materijalima izrade, funkcijama i na kraju ceni, ali su čak i oni najskuplji muški satovi i najskuplji ženski satovi kod nas ipak mnogo, mnogo pristupačniji nego oni sa liste.

Svoje modele možete kupiti u nekom od naših prodajnih objekata u Beogradu ili poručiti online. Informišite se o načinu isporuke pre kupovine!