Pretraži sajt
DANIEL WELLINGTON
DANIEL WELLINGTON

DANIEL WELLINGTON

Blog
12.Aug.

Kompanija Daniel Wellington osnovana je 2011. godine od strane švedskog biznismena I preduzetnika Filipa Tisandera.

Sam brend inspirisan je manirom i imenom upravo Danijela Velingtona – intrigantnog gospodina kojeg upoznaje na jednom od svojih putovanja svetom, sa besprekornim ali tada potcenjenim stilom, kako ga je i on sam opisao. Ono što ga je privuklo je taj “vintage look” – elegantni Rolex sa “nato” narukvicom, za šta kaže da je vrlo smelo i interesantno.

Ubrzo nakon toga, osniva firmu za proizvodnju Daniel Wellington satova (kasnije i nakita), a koje karakteriše kao vrlo elegantne i prefinjene. Širom sveta popularan je ovaj brend, a neke od poznatih faca sa kojim su sarađivali jesu Kendal Jenner, Hailey Bieber, sportista Odell Beckham i mnogi drugi.

                                                                                                                 

2017. Godine firma je proglašena kao “fastest growing private company” u Evropi.

Dizajn DW satova bazira se isključivo na minimalističkom izgledu, vrlo su moderni i elegantin. Kao što smo navikli na dizajn skandinavskih brendova, DW odiše klasičnim izgledom satova, ali dodaje da ipak ono što ga razlikuje od ostalih jeste NATO strap . Ono što je novo u ponudi jesu Iconin link Ceramic, Motion i Quadro kolekcije.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
24.
Jun.
14.
Sep.
Blog
Bering je danski brend osnovan 2008
12.
Aug.
Blog
Corniche je brend satova koji ne samo da pravi satove kako bismo pratili vreme, već je predstavljen i kao vanvremensko umetničko delo sa trunkom novog u sebi...